روستای حجیه، سپاه و اتحادیه اروپا
روستای «حجیه» از توابع خفاجیه (سوسنگرد) منطقه الاحواز(اهواز) چهارشنبه ۲۸ دی شاهد خاکسپاری یک خانواده سه نفره از اهالی این روستا بود که بر اثر گازگرفتگی در یک مرغداری در شهرستان «نمین» در استان اردبیل جان باختند.
این که چرا باید جوانان منطقه دشت میسان (دشت آزادگان) برای کسب یک لقمه نان از «جنوب نفتخیز» به استانی در شمال مهاجرت کرده و در یک مرغداری روزگار بگذرانند، پرسشی است که کلیت ساختار سیاسی یکصد سال اخیرجغرافیای ایران مبتنی بر «مرکز-حاشیه» باید پاسخگوی آن باشد.
روستای حجیه، نزدیک به «هور العظیم»ی است که دو میدان نفتی عظیم «آزادگان» و «سهراب» با حداقل ۳۵ چاه نفتی در آنجا وجود دارد.
بنا به گفته بومیان منطقه، حتی ۱۰ درصد از نیروهای بکارگرفته شده در این ابرپروژهها از مردم عرب منطقه نیستند.
ساختار مرکزگرا و نگاه غارتی به ثروتهای منطقه، برای اجرای پروژههای نفتی مذکور دستکم یک هزار و ۲۰۰ هکتار از هورالعظیم را خشک کرد، مهمترین منبع رزق و روزی مردم محلی از این هور را نابود کرد و با ساختن سد کرخه برای خشککردن هور العظیم، هزاران هکتار از زمینهای کشاورزی حاصلخیز را ویران و کشاورزان بومی را به خاک سیاه نشاند.
به همین دلیل «عیدان مغینمی» به همراه همسر و فرزند ۹ سالهاش باید آن ثروت عظیم نفت و گاز، همچنین آن زمین سوخته را رها کند تا در فاصله ۱۲۰۰ کیلومتری در یک مرغداری لقمه نانی بخورد.
«عیدان» و خانواده کوچکش نه بواسطه تقدیر بلکه توسط اراده شکلدهنده به این نامعادله در منطقه منطقه الاحواز(اهواز) و جغرافیای ایران قربانی شدند تا دلیلی دیگر اضافه بر هزاران دلیل پیشین برای تغییرات بنیادین در این سرزمین نفرینشده داشته باشیم.
نفت و گاز اما در هر کجای آن جغرافیای بلا زده چیزی جز نکبت و بدبختی برای «ما» به ارمغان نداشته است.
پارلمان اروپا امروز پنجشنبه ۲۹ دی با اکثریت ۳۱۳ رای به قطعنامه محکومیت سرکوب اعتراضات در جغرافیای ایران و گنجاندن سپاه پاسداران در فهرست تروریسم رای مثبت داد.
هرچند این رای مثبت بدون تصویب «شورای اروپا»، متشکل از وزرای خارجه اعضای اتحادیه لازم الاجرا نیست، اما رای مذکور اقدامی در راستای قراردادن سپاه در لیست تروریسم این قاره بهشمار میرود.
قطعنامه مذکور خواستار تحریم رهبر، رئیس جمهوری، دادستان کل کشور، نهادهای زیر مجموعه سپاه و همه ناقضان حقوق بشر به همراه «اعضای خانواده» آنها شده است.
این برای اولین بار است که «ژنهای برتر» جحکومت تهران مورد هدف مستقیم تحریم قرار میگیرند. چنین اقدامی میتواند عامل مهمی در جلوگیری از غارت ثروت کشور تحت نام فرزند مسئولان حکومتی باشد و تا حدودی مانع «لابیگری و اپوزیسیونسازی» قلابی در خارج از کشور نیز میشود.
نمایندگان پارلمان اروپا همچنین پیرامون «سرکوب ساختاری فراملی» توسط عوامل حکومت تهران هشدار داده و خواستار حمایت دولتهای اروپایی از مخالفان رژیم مذهبی تهران شدند.
طی سالیان متمادی، نهادها و عناصر اطلاعاتی حکومت تهران به روشهای گوناگون از جمله ترور، بمبگذاری، ربایش، ارسال پرستوهای امنیتی، جاسوسی سایبری و حمله به منازل نیروهای اپوزیسیون در خارج، میکوشیدند آنها را از میدان به در کنند.
در صورت تصویب قطعنامه امروز توسط شورای اروپا، اپوزیسیون ایرانی از امنیت بیشتری برخوردار خواهد شد و میتواند انرژی بیشتری بر فعالیتهای سیاسی هدفمند بگذارد.
طی «انقلاب ژینا» تحول چشمگیری در فعالیت بیرون از کشور مخالفان حکومت تهران اتفاق افتاد و فرصت تاریخی مناسبی برای تشکیل ائتلاف یا ائتلافهای همسو ایجاد شد. بدون شک، تصویب نهایی قطعنامه مذکور روند شکلیابی و همسویی اپوزیسیون را تقویت کرده و خلا «جایگزین مناسب» برای رژیم اسلامی را تا حدود زیادی پر خواهد کرد.
نویسنده:علی حیدری