اخباراخبار ايرانبین الملل

اکسیوس: مرکز تحقیقاتی مرتبط با تسلیحات هسته‌ای حکومت تهران در حمله اسرائیل نابود شد

وب‌سایت خبری اکسیوس گزارش داده است که حمله هوایی اسرائیل در پنجم آبان‌ماه، تأسیسات فوق‌سری مرتبط با تحقیقات تسلیحات هسته‌ای ایران در منطقه پارچین را هدف قرار داده و به‌طور کامل نابود کرده است. این گزارش به نقل از چند مقام آمریکایی و اسرائیلی منتشر شده است و مدعی است این حمله ضربه‌ای اساسی به برنامه هسته‌ای نظامی ایران وارد کرده است.

اهداف حمله؛ تأسیسات طالقان ۲

بر اساس این گزارش، هدف حمله تأسیسات طالقان ۲ در مجتمع نظامی پارچین بوده است که تا حدود ۲۰ سال پیش بخشی از برنامه تسلیحات هسته‌ای ایران محسوب می‌شد. موسسه علوم و امنیت بین‌الملل (ISIS) ادعا کرده که این تأسیسات برای آزمایش مواد منفجره موردنیاز جهت ماشه کلاهک هسته‌ای استفاده می‌شده است. تصاویر ماهواره‌ای این مؤسسه نشان می‌دهند که تأسیسات یادشده در این حمله به‌طور کامل تخریب شده است.

فعالیت‌های سری در طالقان ۲

به گفته منابع اکسیوس، تحقیقات اخیر در این مرکز شامل مدل‌سازی کامپیوتری، تحقیقات متالورژی و مواد انفجاری با کاربرد دوگانه نظامی و غیرنظامی بوده است. یک مقام آمریکایی مدعی شده که این تحقیقات به‌قدری محرمانه بوده که حتی بسیاری از مقامات حکومتی ایران از آن بی‌اطلاع بوده‌اند.

تلاش‌های اطلاعاتی مشترک اسرائیل و آمریکا

اسرائیل و آمریکا از اوایل سال ۲۰۲۴ از فعالیت‌های سری این مرکز آگاه شده و پس از رصد دقیق، تصمیم به انجام این عملیات گرفته‌اند. گزارش اکسیوس تأکید دارد که تجهیزات پیچیده تولید مواد منفجره در این حمله نابود شده است.

واکنش‌های حکومت تهران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ایران بارها هرگونه تلاش برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای را انکار کرده است. عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، هفته گذشته تأکید کرد: «ایران به دنبال تسلیحات هسته‌ای نیست. تمام!»

این گزارش در حالی منتشر شده که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در سفری به ایران با مقامات ارشد جمهوری اسلامی دیدار کرده و از دو مرکز هسته‌ای بازدید داشته است. ایران تمایل خود به مذاکرات با سه کشور اروپایی عضو برجام را اعلام کرده اما تأکید کرده که تحت فشار و ارعاب حاضر به گفت‌وگو نخواهد بود.

چشم‌انداز برنامه هسته‌ای حکومت تهران

این حمله، در کنار هشدارهای پیشین ایالات متحده و فشارهای دیپلماتیک قدرت‌های اروپایی، نشان‌دهنده پیچیدگی‌های فزاینده پیرامون برنامه هسته‌ای ایران است. در نشست آتی شورای حکام، احتمال صدور قطعنامه‌ای تنبیهی علیه ایران وجود دارد که می‌تواند تنش‌ها را افزایش دهد.

موضوعات ذات صلة

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

دکمه بازگشت به بالا