تغییر معماری آرامگاه «شیخ احمد راشد» به بهانه مرمت
براساس سنگنوشتهی محراب، آرامگاه «شیخ احمد راشد» را ۱۲۶۴ قمری در «بستک» هرمزگان ساختهاند، پلان و بنای کلیاش را عکس های قدیمی ان مقایسه کنیم بین دو حالت این گنبد تا سال گذشته و امروز آن داشته باشید تا با یک نقاشی بچهگانه مواجه شوید.
گفته میشود خیرین «بستک» در طرحی مرمت و بازسازی مقبره «شیخ احمد راشد» یکی از بناهای تاریخی مهم این شهر را انجام دادهاند، طرحی که امروز بیشتر شبیه به یک امامزاده در نقاشی کودکانه است تا بنایی تاریخی ۱۷۲ ساله که بخواهد معماری دوره مشعشعیان را نشان دهد!
محلیها میگویند چند ماه قبل بازسازی آرامگاه را انجام دادهاند، آرامگاهی با گنبد مخروطی شکل وگلدستهی عمودی در رأس که آن را میتوان با گنبد معبد هندوها در بندرعباس مقایسه کرد.
اما در شرایط کنونی و بعد از اقدامی که روی این بنا مرمت خوانده میشود بیشتر با این حالت مواجه میشویم که المانهای موجود روی سازهی قبلی این بنا که نشان از المانهای فرهنگی، سنتی و تاریخی آن منطقه از کشور بوده، با المانهای دورههای تاریخی دیگر و حتی شاید دیگر کشورهای همسایه ترکیب شده است.
این آرامگاه که هفتم مهرماه ۱۳۸۱ به شماره ۶۱۰۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده، در محدودهی قبرستان شهر بستک و در مجاورت چند آب انبار بزرگ توسط مصطفی خان «فایز بستکی» حاکم بستک ساخته شده است.