اخباراخبار اهواز

نابودی قریب الاوقوع تالاب شادگان با خشک کردن رودخانه های اهواز

به گفته منابع محلی بخشی از تالاب شادگان خشک شده و رو به نابودی است.

به گفته کارشناسان محیط زیست گرمای زیاد هوا و تبخیر آب وتامین نشده حق‌آبه تالاب باعث شده تا بخشی از تالاب در محدوده جاده آبادان به ماهشهر خشک شود.

تامین نشدن آب از رودخانه جراحی یکی از علت‌های اصلی خشکی این قسمت از تالاب شادگان است و آبی که از

رودخانه  جراحی  رهاسازی می‌شود فقط نیازهای کشاورزی روستاهای مسیر تالاب را تامین می‌کند و عملا آبی وارد تالاب نمی‌شود.

اما هم اکنون با خشک شدن بخش عظیمی ار تالاب برای کل تالاب تهدید وجود دارد و  تالاب رو به نابودی است.

گفته می شود عملیات اکتشاف نفت توسط حکومت تهران در تالاب بین‌المللی فلاحیه(شادگان)  که در حال انجام است سبب خشک شدن تعمدی بخش عظیمی از تالاب شده است.

براساس این گزارش حضور ماشین‌آلات و تاسیسات اکتشاف نفت متعلق به شرکت نفت در بخش خشک شده تالاب این ظن را برانگیخته که شرایط خشک کنونی تالاب اتفاقی نیست.

حدود ۳۰ درصد از وسعت ۴۰۰ هزار هکتاری تالاب شادگان تبدیل به نمک‌زار شده است.

پیشتر نیز سپاه پاسداران با خشک کردن هورالعظیم و از بین بردن طبیعت هور نیز برای اکتشاف و استخراج نفت اقدام به تخریب طبیعت کرده ب ود و هیچ نهاد و ارگانی توانایی مقابله با سپاه را نداشت.

سپاه پاسداران در ایران به راحتی بدون مجوز محیط زیست اقدام به ساختن سد، انتقال آب و خشک کردن هور ها در اهواز می‌کند.

تالاب بین‌المللی فلاحیه (شادگان)یکی از تالاب‌های بزرگ منطقه اهواز است. این تالاب در جنوب شهر فلاحیه (شادگان)در اهواز واقع شده‌است.

کنوانسیون رامسر معاهده‌ای بین‌المللی است که در ۱۹۷۱ امضا شده‌است به منظور حفظ و نگهداری تالاب‌ها می‌باشد. در این کنوانسیون فهرستی از تالاب‌های مهم جهان نیز تهیه شده که به «فهرست رامسر» شهرت دارد. در این فهرست بریتانیا با ۱۶۴

تالاب از لحاظ تعداد و کانادا با ۱۳۰ هزار کیلومتر مربع تالاب، از لحاظ وسعت رکورددار است.

مقر دائمی کنوانسیون در گلند، سوئیس است. گفته می‌شود سدسازی و رعایت نشدن نیاز آبی تالاب، تخلیه پساب‌های آلوده‌ای چون مزارع نیشکر، پرورش ماهی و فولاد ، عبور لوله‌های نفتی، فعالیت ۳۰ واحد پتروشیمی و تخلیه زباله‌های شهری، این تالاب منحصربه‌فرد را از سال ۱۳۷۲ وارد فهرست قرمز تالاب‌های بین‌المللی (لیست مونترو) کرده‌است.

آب این تالاب بین‌المللی که از لحاظ رتبه‌های ثبت شده در یونسکو در گذشته در رتبه پنجم جهانی قرار داشت، از رودخانه‌های جراحی و کارون همچنین جزر و مد خلیج تأمین می‌شود که ب‍ه رغ‍م فصلی بودن ب‍خ‍ش آب ش‍ی‍ری‍ن آن، آب ش‍ور ت‍‍الاب ب‍ه دل‍ی‍ل م‍ت‍ص‍ل ب‍ودن به خ‍وره‍‍ا و خ‍ل‍ی‍ج ، دای‍م‍‍ی می‌باشد.

موضوعات ذات صلة

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا