احمدرضا رادان کیست و چرا در این دوره حساس به عنوان فرمانده نیروی انتظامی منصوب شد؟
نگاهی به سابقه احمدرضارادان که در زمان فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ، گشت ارتقای امنیت اجتماعی راه انداخته بود و به همین دلیل کنارگذاشته شد،سابقه احمدرضا رادان را بخوانید تا با برخی نکات مهم زندگی این فرمانده نظامی سپاه تروریستی تهران آشنا شوید.
احمدرضا رادان، با سابقه فرماندهی انتظامی در کوردستان، بلوچستان و تهران و از عوامل سرکوب اعتراضات ۸۸، و عامل گسترش حوزه عملکرد گشتهای ارشاد بعنوان فرمانده کل نیروی انتظامی حکومت تهران منصوب شده است این انتخاب، اعلام جنگ حکومت تهران به ملل و مردم جغرافیای ایران است.
رادان پیش از فرماندهی فراجا، به عنوان رئیس مرکز مطالعات راهبردی فرماندهی انتظامی کشور فعالیت میکرد؛ پستی کاملا تشریفاتی که پس از گذراندن بازجوییهایی متعدد به خاطر بررسی نقشش در ماجرای انتخابات ۸۸ و مخصوصا حوادث کهریزک به او واگذار شده بود. با این حال با پایان دوره فرماندهی اشتری، او به عنوان فرمانده جدید انتخاب شد.
رادان؛ فرماندهی که از سپاه به نیروی انتظامی آمد
رادان سال ۱۳۵۹ به صورت نیروی داوطلب عضو بسیج شد و بعد از ان وارد سپاه پاسداران حکومت تهران شده است. خودش گفته وقتی بازنشست شدم هم میخواهم به بسیج برگردم: «دوست دارم وقتی بازنشسته شدم در یک پایگاه بسیج باشم و یک لشکری از بچههای حزب اللهیها تشکیل بدهم.»
البته حضور فرماندهان سپاه به عنوان فرمانده نیروی انتظامی، اتفاق تازهای نیست و تقریبا در تمام ادوار تکرار شده است از این منظر مهمترین ویژگی رادان این بوده که یک سپاهی تمامعیار است که فعالیتش در سپاه را از همان شروع حکومت آخوندی تهران آغاز کرده است. با توجه به یکدست شدن ارکان قدرت حکومت تهران در دست سپاهیان در دوران کنونی، این موضوع یک اعلام جنگ علیه مردم جغرافیای ایران به شمار میرود.
رادان پس از جنگ، از نیروی انتظامی به فرماندهی انتظامی منتقل شد و از ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ فرماندهی انتظامی کوردستان بوده است. رادان همچنین از ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۳ فرماندهی انتظامی بلوچستان را در دست داشته است. او سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۵ فرمانده انتظامی خراسان بوده است و سال ۱۳۸۵ به تهران منتقل شد و فرمانده انتظامی تهران بزرگ شد و تا سال ۱۳۸۷ نیز در همین سمت مشغول بود. رادان اوایل دهه ۹۰ جانشین فرمانده نیروی انتظامی کشور بود اما ۵ خرداد ۱۳۹۳ از سِمت جانشین فرمانده پلیس کشور کنار گذاشته شد و به سمت ریاست مرکز مطالعات راهبردی ناجا منصوب شد.
نگاه سردار رادان به حجاب
رادان وقتی به تهران آمد، اولویت اولش در تهران باید حجاب باشد او گفته است « بد حجابی مسئله اول مردم بود که با آن برخورد کردیم.» در بخش دیگری از خاطرات سردار رادان چنین میخوانیم: «تهران را که رصد میکردیم چهره زیبایی نداشت و هنجار شکنی زیاد بود، مردم از دیدن این صحنه رنج بسیار میبردند، آن زمان نگاه نکردم که قانون حجاب و عفاف یک قانون قابل توجه است، ، بنابراین احساس تکلیف کردم.»
در دوره سردار رادان، موضوع حجاب نه تنها برای زنان که برای مردان هم اجرا میشد و با مردانی که موی بلند داشتند و پلیس آن را «آرایش منحرف موهای سر پسران» مینامید، برخورد میشد.
رادان و طرح امنیت اجتماعی
رادان مدتی مسئول طرح «امنیت اجتماعی» بوده است. یکی از وجوه مهم طرح امنیت اجتماعی مربوط به «پوشش زنان»، «بازرسی از کارگاهها و فروشگاههای لباس» و «بازرسی از آرایشگاههای مردانه»، «نظارت و سرکشی به عکاسیها» و «نظارت به خانههای افراد مجرد» بود که تمامی این موارد و مخصوصا «پوشش زنان» هم اکنون یکی از بزرگترین چالشهای حاکمیت به شمار میرود و احتمالا قرار است با حضور رادان، در این خصوص سرکوب بیستری علیه مردم انجام شود.
کارشناسان معتقدند بدلیل سابقه برخورد ضربتی رادان برای اجرای «طرح ارتقای امنیت اجتماعی» منجر به انتحاب وی در این برهه حساس برای حکومت تهران شده است.
مرد قدرتمندی که کنار گذاشته شد
رادان سرانجام در آستانه یکسالگی دولت روحانی در خردادماه سال ۱۳۹۳، از جایگاه جانشینی رئیس پلیس کشور کنار رفت. رادان پس از آن به مرکز جدیدی که احتمالا متناسب با اهداف و برنامهریزیهای او برای برای آینده پلیس کشور ایجاد شده بود، رفت و ریاست «مرکز مطالعات راهبردی ناجا» را بر عهده گرفت، مرکزی که با تغییر ساختار مجموعه پلیس کشور و ارتقا به فرماندهی انتظامی کل، با عنوان مرکز مطاعات راهبردی فراجا شناخته میشود.
رادان در آغاز مسیر جدید
حالا باید دید که فرمانده جدید مجموعه انتظامی با اصالتی اصفهانی در آستانه ۶۰ سالگی و اعتراضات سراسری مردم جغرافیای ایران که اصل حکومت آخوندی را نشانه گرفته است چگونه با مردم رفتار خواهد کرد بخصوص آنکه رهبر حکومت تهران ادستور اکید داده تا کلیه دستگاهها، ادارات و نهادها با او ، همکاری تام و کاملی را داشته باشند .