سلاح ساچمه زن حکومت تهران کشنده است
یکی از استدلال های متداول مسئولان حکومت تهران در مواجه با آمار معترضان جان باخته طرح این ادعاست که نیروهای انتظامی-امنیتی اینم حکومت به سلاح جنگی مسلح نیستند. بر اساس این ادعا آنها از مسئولیت قتل معترضان شانه خالی می کنند. مسئولیت قتل معترضان را به دوش «عوامل مشکوک» انداختهاند
به گزارش اظهارات متعدد شهود و همینطور مستندات تصویری فراوان، تفنگ ساچمه زنی یا تفنگ ساچمه پران، سلاحی است که طی اعتراضات اخیر، به کرات توسط ماموران نظامی-امنیتی حکومت تهران برای سرکوب اعتراضات مردمی مورد استفاده قرار گرفت.
در بررسی پرونده قتل پرونده قتل محمد جواد زاهدی، جوان ۲۰ ساله اهل ساری نشان می دهد که سلاح فوق در شرایط خاص یک ابزار کشنده است و استفاده از آن مرگبار است.
نزدیکان محمد جواد زاهدی به رسشانهها گفته اند او دراعتراضات شرکت داشته و در تاریخ ۳۱ شهریورماه در ساری با اصابت گلوله ساچمه ای شلیک شده توسط نیرویهای نظامی حکومت تهران به قتل رسیده است.
آنها می گویند گلوله های ساچمه ای فشنگ چهارپاره (۹ تیکه) به ناحیه سر و همینطور شریان های داخلی بدن وی آسیب وارد کرده است.
بر اساس اظهارات شاهدین، فاصله شلیک کمتر از ۲۰ متر تخمین زده میشود، این در حالی است که سلاح های ساچمه ای با فشنگ چارپاره، حتی از فاصله ۴۰ متری نیز میتوانند کشنده باشند.
همچنین تصاویری از پیکر محمد جواد زاهدی ۲۰ ساله بعد از کالبدشکافی پزشکی قانونی بدست آمده است که به وضوح محل اصابت گلوله های ساچمه ای در آن توسط پزشکی قانونی نشانه گذاری شده است.
پرونده محمد جواد زاهدی از این بابت اهمیت ویژه ای پیدا می کند که در حالی که استفاده نیروی انتظامی از اسلحه ساچمه زن قابل انکار نیست پزشکی قانونی بر مرگ بر اثر اصابت گلوله ساچمه ای (اصابت اجسام متعدد پرتابه ای پرشتاب (ساچمه شکاری) منجر به سوراخ شدگی ریه ها، کبد و طحال و همچنین شوک هموراژیک (خونریزی وسیع) مهر تایید زده است. این پرونده نمونه واضحی از استفاده نیروهای امنیتی-انتظامی در صحنه از سلاح های مرگبار در مواجه با معترضان غیرمسلح است.