طرحهای انتقال «آب اهواز» توسط حکومت تهران، مصداق «فاجعه متروپل» است
مهدی قمشی، رییس دانشکده علوم آب دانشگاه اهوازگفته است که «یکی از راهکارهای کاهش ریزگردهای اهواز «توقف طرحهای انتقال آب» است کاری که حکومت تهران در انتقال آب اهواز دارد انجام میدهد، مصداق «فاجعه متروپل» است اما صدایش را نمیشنویم، با وجودی که تلفات هم میدهیم.»
مهدی قمشی می گوید: «با انتقال آب کارون، رودخانه نمیتواند وظایف خود را در «پایین دست» انجام دهد که اثرات منفی آن را در محیط زیست مشاهده میکنیم. طرحهای انتقال آب با ایجاد «خشکسالی انسان ساخت»، علاوه بر محیط زیست به بخش کشاورزی اهواز نیز آسیب وارد کرده است.
وی با تاکید بر اقدام برای کاهش کانونهای داخلی گرد و غبار تصریح کرده است که همیشه حکومت تهران سعی میکند یک «دشمن خارجی» پیدا کند و تقصیرها را به گردن او بیندازد تا تغییر و تحولی در رویکرد و برنامههایش ندهد. اکنون نیز «ترکیه» مقصر همه گرد و خاکها معرفی شده است.
او افزوده است : این در حالی است که نباید انتظار داشته باشیم ترکیه از طریق روابط «دیپلماتیک» تغییری در برنامههای خود یا سرعت کنترل آب بدهد. آن هم در حالیکه در حکومت تهران «بالادست» به «پایین دست» رحم نمیکند و حکومت تهران بدون توجه به محیط زیست طرحهای انتقال آب بین حوضهای اجرا میکند.
قمشی افزوده است: بنابراین اگر بخواهیم کاری انجام دهیم باید در کانونهای خودمان دست به عمل بزنیم؛ با توقف طرحهای مخرب انتقال آب و ایجاد پوشش گیاهی، و گرنه نمیشود کار را به «ترکیه» واگذار کرد.
وی همچنین با بیان اینکه برنامهها برای افزایش مصرف و یا طرحهای انتقال آب، با همان شدت قبل «توسط حکومت تهران» در حال اجراست، گفته است: «با طرحهای جدید حکومت تهران بطور قطع «افزایش خشکیدگی» و به تبع آن افزایش «کانونهای گرد و غبار» را خواهیم داشت و نمیتوانیم به تثبیت کانونها امیدوار باشیم. بنابراین نه تنها نباید منتظر بهبود شرایط باشیم، بلکه باید شاهد گسترش کانونها و افزایش روزهای گرد وخاکی باشیم».