برگزاری جشن بزرگ گرگیعان امشب ساعت ۲۲ نمایشگاه دائمی کیانپارس اهواز
درباره ریشه این مراسم آئینی سنتی، روایت های بسیاری نقل شده، اما آنچه که بیشتر به واقعیت نزدیک است : “قرقیعان” از “قرّةالعین” به معنی نورچشم، گرفته شده است که البته چون در مناطق مختلف اهواز ق را گ تلفظ میکنند آن را گرگیعان نیز می نامند.تمامی کشورهای خلیج این مراسم را برگزار می کنند.
در شب پانزدهم ماه رمضان، کودکان عرب اهوازی و (هرمزگانی) و (بوشهری) پس از افطار، لباسهای محلی خود را پوشیده، و با شور و شعف به کوچه پسکوچههای شهرها و روستاها میروند و با آویختن کیسهای بر گردن، برای جمعآوری عیدی و شیرینی نیمه ماه رمضان به درب خانهها میروند و اشعاری را زمزمه میکنند، این اشعار در مناطق مختلف متفاوت است، اما معمولاً شعری که به شعر گرگیعان در خوزستان معروف است “گرگیعان و گرگیعان الله یعطیکم رضعان” (خداوند به شما بچه بدهد) می باشد. این مراسم تا پاسی از شب نیمهٔ ماه رمضان ادامه مییابد
آیین گرگیعان با نامهای مختلف در کشورهای عربی وجود دارد مردم بغداد آن را «ماجینه» و اهالی جنوب بغداد به آن «کرکیعان» میگویند. در بحرین «قرقاعون»، قطر «قرنقعوه»، کویت و شرق سعودی «قریقعان»، عمان «قرنقشوه» و در امارات متحده عربی به نام «حق اللیله» شناخته شدهاست.
گفتنی است جشن گرگیعان در سال ۹۵ به کوشش قاسم منصور آل کثیر و همراهی مجموعه فرهنگی گرگیعان اهواز به عنوان میراث معنوی مردم اهواز در فهرست آثار ملی قرار گرفت.