بنای ترنه در بستک هرمزگان
بنای ترنه (ترنو) در سیبه (نام قدیم کوخرد) در شهرستان بستک، بخش کوخرد، روستای کوخرد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۹۲۷ بهعنوان یکی از آثار ملی به ثبت رسیده است.
بنای ترنه (ترنو) یکی از آثار ملی ثبت شده در بستک است که قدمت آن مربوط به قاجاریه می باشد و نشانی این اثر ملی ثبت شده بستک شهرستان بستک، بخش مرکزی، روستای کوخرد می باشد.
استان هرمزگان دارای جاذبه های گردشگری، باستانی و طبیعی بسیاری است که بنای ترنه (ترنو) شهرستان بستک یکی از آثار تاریخی و دیدنی این استان می باشد.
تِرِنُه(تنوره-terenoh)،کانالی است که به شکلی مهندسی با 3 ستون مخروطی شکل به فاصله ی 30 متر از یکدیگر برای انتقال آب شیرین قنات های موجود در شمال کوخرد، برای مصارف کشاورزی به آن طرف رودخانه، در وسط رودخانه ی شور «مهران»، ساخته شده است.
شگفتی این اثر تاریخی و باستانی،انتقال آب شیرین از وسط آب شور و مهندسی این اثر است که با شدت بسیار زیاد جریان آب در رودخانه به صورت مورب و شیب دار با گذشت سالیان سال هنوز پا برجا باقی مانده است.
جنس این اثر از سنگ و ساروج بوده و کارشناسان میراث فرهنگی آن را مربوط به اوایل دوره ی صفوی می دانند. ولی اهالی شهرستان بستک معتقدند که ترنه در آن دوره بازسازی و مرمت شده و پیش از دوره ی صفوی وجود داشته است. با توجه به ثبت شدن این اثر عجیب،متاسفانه هیچ گونه اقدامی در جهت تعمیر و مرمت آن انجام نشده است.