اخباراخبار ايران

اعدام متهم اصلی پرونده و پسرعمویش، سه سال بعد از اعدام اشتباهی یک زندانی بیگناه

سه سال بعد از اعدام یک زندانی بی گناه، حکم اعدام متهم اصلی پرونده و پسرعمویش اجرا شد. در قضاییه «جمهوری اسلامی» بسیاری زندانیان با اعتراف گیری اجباری زیر شکنجه، در عین بیگناهی اعدام می شوند.

حکم اعدام متهم اصلی پرونده و پسرعمویش، سه سال بعد از اعدام اشتباهی یک زندانی بی گناه اجرا شد. بهزاد تهمتن (متهم اصلی پرونده) به ۵ بار اعدام محکوم شده بود.

کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، سحرگاه یکشنبه ۱۷ بهمن۱۴۰۰، حکم اعدام دو زندانی بنامهای بهزاد تهمتن و یوسف تهمتن که به اتهام «قتل» و «محاربه از طریق سرقت مسلحانه» به اعدام محکوم شده بودند، در زندان اردبیل اجرا شد.

بر اساس این گزارش، برای اتهاماتی که بهزاد تهمتن بخاطر آنها به اعدام محکوم شده بود در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷، یک زندانی به نام بابک رضایی (به اشتباه) اعدام شده بود.

بهزاد تهمتن حدودا ۳۲ ساله و یوسف تهمتن، حدودا ۲۶ ساله بوده است.

این دو زندانی نسبت پسرعمویی با یکدیگر داشتند و از اسفند ماه سال ۹۷ بازداشت و در زندان بسر می بردند.

در این گزارش از قول یک منبع مطلع آمده است: «بهزاد و یوسف سرقت مسلحانه انجام میدادند و بهزاد علاوه بر محاربه، ۵ قتل نیز در پرونده خود داشت و به ۵ بار قصاص محکوم شده بود که امروز حکم اعدام این دو زندانی اجرا شد»

این منبع در ادامه گفت: «زمانی که بهزاد و یوسف را بازداشت کردند، پیشتر یک زندانی بنام بابک رضایی به اتهام قتل هایی که بهزاد انجام داده بود به اشتباه اعدام شده بود».

بر اساس خبر منتشر شده توسط کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام در سال ۹۷، بابک رضایی حدودا ۳۳ ساله، سحرگاه چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه ۹۷ در زندان اردبیل اعدام شد.

این اولین باری نیست که «اعدام اشتباهی» در قضاییه ایران اجرا می شود. شایان ذکر است، در اجرای این اعدامها هیچگونه «اشتباهی» صورت نمی گیرد، بلکه در اکثر موارد، یک زندانی بی گناه با اعتراف گیری اجباری در زیر شکنجه به اعدام محکوم شده و اعدام می‌شود.

با احتساب اعدام این دو زندانی، از ابتدای سال جاری ۱۴۰۰ تاکنون دستکم ۳۱۸زندانی اعدام شده اند.

اجرای حکم اعدام فارغ از ماهیت جرم صورت‌گرفته و شخصیت و ویژگی‌های مجرم، نقض حق حیات و بی‌رحمانه‌ترین، غیرانسانی‌ترین و تحقیرآمیز‌ترین نوع مجازات است و نقض فاحش قوانین بین‌المللی محسوب می‌شود.

به اعتراف ارگانها و رسانه های حکومتی بسیاری از این قتل ها دلیلی جز فقر و فساد نهادینه شده در جامعه، که عامل آن همین حکومتی است که احکام اعدام را صادر و اجرا می‌کند ندارد.

بنا بر گزارش مرکز آمار کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، در سال ۲۰۲۱، در ایران دستکم ۳۵۰ مورد اعدام صورت گرفته است. براساس این آمار بطور متوسط روزانه یک اعدام انجام شده است.

موضوعات ذات صلة

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا