در بحبوحه حمله پهبادی حوثی ها به امارات؛ قاآنی با «هیئت هماهنگی گروههای شیعه» در بغداد دیدارکرد
در بحبوحه حمله پهبادی حوثی ها به امارات وهمزمان با بحران تشکیل دولت عراق و شرایط حساس در این کشور، اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در سفر خود به بغداد، با رهبران «هیئت هماهنگی گروههای شیعه» عراق دیدار کرد.
تهران در تلاش است برای ایجاد جبهه متحد و تشکیل دولت آینده در عراق، شکاف بین نیروهای شیعه در این کشور را کمتر کند.
رسانههای عراق، دوشنبه، 17 ژانویه به نقل از برخی منابع نوشتهاند: «قاآنی در حال برگزاری دیداری با رهبران هیئت هماهنگی در پایتخت عراق است. در این دیدار موضوعاتی مانند یکسانسازی موضع شیعه عراق، ایجاد ائتلافی که همه اطراف سیاسی شیعه را شامل شده و همچنین پرونده تشکیل دولت جدید عراق مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد.»
این منابع افزودند، قاآنی قرار است دیداری با مقتدی صدر، رهبر «جنبش صدر» در ساعات آینده داشته باشد.
فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران شامگاه یکشنبه به عراق رسید.
او سفر خود را ابتدا با زیارت از حرم امام علی در شهر نجف آغاز کرد و سپس به قبرستان «وادی السلام» رفته و از محل دفن محمد صادق الصدر، از مراجع شیعه و ابومهدی المهندس، از فرماندهان میدانی «حشدالشعبی» دیدار کرد.
سفر قاآنی به بغداد در حالی صورت میگیرد که تهران در تلاش است برای ایجاد جبهه متحد و تشکیل دولت آینده در این کشور شکاف بین نیروهای شیعه در عراق را کمتر کند.
از سوی دیگر، مقتدی صدر در تلاش است دولت «اکثریت ملی» را تشکیل دهد که این تصمیم مورد مخالفت هیئت هماهنگی قرار گرفته است.
هیئت هماهنگی میخواهد صدر را متقاعد کند که «دولت توافقی» تشکیل داده تا مانند دورههای پیشین، همه در آن مشارکت داشته باشند. هدف هیئت هماهنگی از دولت توافقی، این است که جایگاه خود را در دولت آینده تثبیت کند.
جریان صدر در انتخابات پارلمانی اخیر عراق 73 کرسی از میان 329 کرسی پارلمان را کسب کرده و به پیروز انتخابات تبدیل شد.
پس از توافق رهبر جریان صدر با ائتلاف سُنّی «تقدم» به رهبری محمد الحلبوسی، که برای دومین بار متوالی به ریاست پارلمان عراق انتخاب شد، این کشور شاهد افزایش تنش میان صدر و برخی از احزاب وابسته به ایران از جمله هیئت هماهنگی بوده است.
دلیل اصلی این تنش، تشکیل دولت جدید عراق است. مقتدی صدر اصرار دارد که دولت جدید باید توسط برندگان انتخابات اخیر پارلمانی عراق تشکیل شود.
نتایج انتخابات اکتبر شاهد کاهش قابل توجه کرسیهای ائتلاف فتح و ائتلاف نوری مالکی (دو جریان وابسته به ایران) در پارلمان عراق بود.