اخباراخبار جهان عرب

دیده‌بان حقوق بشر سوریه: حزب‌الله در حال ساخت پناهگاه در حومه دمشق برای مخفی کردن تسلیحات ایران است 

گروه «دیده‌بان حقوق بشر سوریه» از تحرکات جدید گروه حزب‌الله لبنان در یک پایگاه هوایی در حومه دمشق برای ساخت پناهگاه‌هایی به‌منظور پنهان کردن پهپادها و سایر تسلیحاتی خبر داد که ایران برای این تشکیلات می‌فرستد.

بر اساس این گزارش، شبه‌نظامیان حزب‌الله برای چندمین روز پیاپی در حال حفر زمین در منطقه حربه‌الورد در جنوب دمشق و در نزدیکی پایگاه هوایی قدیمی ارتش سوریه به نام دیماس دیده شدند.

به گفته «دیده‌بان حقوق بشر سوریه»، همزمان در روزهای اخیر محموله‌هایی از جنگ‌افزار، مهمات و قطعات برای پهپادها که از فرودگاه تی‌۴ در حومه حمص خارج شده، در حال انتقال به پایگاه دیماس بوده است.

این گزارش تاکید دارد پایگاه هوایی دیماس که در گذشته یکی از مراکز آموزش اطلاعاتی نیروی هوایی ارتش سوریه و پایگاه شناسایی هواپیماها بود، در دوره اخیر «تقریبا به طور کامل» در کنترل مستشاران ایرانی و متحدین ایران و سوریه است.

«دیده‌بان حقوق بشر سوریه» که تحرکات جنگ داخلی سوریه را از مقر بریتانیا رصد می‌کند و معمولا منبع خبری مطمئنی محسوب می‌شود، در تازه‌ترین گزارش خود افزوده است: شبه‌نظامیان حزب‌الله از آغاز حفاری برای ایجاد مخفیگاه‌های تسلیحات تازه رسیده از ایران، کشاورزان سوری را که در زمین‌های زراعی خود کار می‌کردند از تردد در محل منع کرده‌اند تا مبادا مردم محلی به گرفتن فیلم و عکس اقدام کنند.

گزارش این گروه حقوق بشریِ مخالف حکومت بشار اسد چند روز پس از آن منتشر می‌شود که ارتش اسرائیل برای دومین بار ظرف کمتر از یک ماه، بخشی از تاسیسات بندر لاذقیه در سوریه را در ادامه نبرد آشکار خود علیه حضور نظامی ایران در سوریه، به‌شدت بمباران کرد.

خبرگزاری رویترز به نقل از «یک منبع اطلاعاتی غربی» نوشته بود که دو حمله سنگین اسرائیل در لاذقیه برای مقابله با کاروان تسلیحاتی بود که ایران از راه دریا و عراق برای متحدین خود در سوریه ارسال کرده بود.

به‌دنبال حمله سه‌شنبه شب پهپادهای اسرائیلی، کانتینرهای متعددی در بندر لاذقیه تا دو روز بعد، در حال سوختن مشاهده شدند.

با وجود هزاران مورد حمله منتسب به اسرائیل علیه مراکز استقرار قوای متحد ایران در سوریه در یک دهه گذشته، حملات علیه بندر لاذقیه یک رویداد کم‌سابقه بود.

بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، در پی حمله سه‌شنبه شب تاکید کرد که کشورش «اجازه نخواهد داد ایران سلاح‌های برهم‌زننده توازن برای نیروهای نیابتی خود ارسال کرده و شهروندان اسرائیل را تهدید کند».

گزارش‌های اطلاعاتی می‌گوید که ایران بخشی از محموله‌های اخیر را با هدف تقویت توان پهپادی حزب‌الله به سوریه ارسال کرده بود.

سازمان حزب‌الله اذعان دارد که نه تنها زرادخانه جنگ‌افزار و راکتی آن به نسبت جنگ ۳۴ روزه ۱۵ سال پیش با اسرائیل قوی‌تر است بلکه اکنون یک یگان پهپادی قدرتمند دارد.

همچنین به نوشته روزنامه اسرائیل‌هیوم، آخرین گزارش‌های اطلاعاتی تاکید دارد که استقرار نیروهای هماهنگ با اهداف ایران در نزدیکی مرز سوریه با اسرائیل، از سال ۲۰۱۸ به این سو، «دو برابر» شده و در حالی که این نیروها تا سال ۲۰۱۸ در ۴۰ پایگاه مستقر بودند، اکنون مراکز استقرار نظامی آن‌ها به ۸۸ پایگاه افزایش یافته است.

اسرائیل ظاهرا امیدوار بود که در نتیجه حملات وسیع هوایی و آسیب‌هایی که به جنگ‌افزار و نیروهای نیابتی ایران در سوریه وارد می‌کند و به‌ویژه پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، ایران را از سوریه بیرون براند اما با وجود «دستاوردهایی» که از آن سخن می‌گوید، هنوز هدف نهایی اسرائیلی محقق نشده است.

همزمان بسیاری از کارشناسان اسرائیلی در روزهای اخیر و پس از دومین حمله منتسب به اسرائیل در لاذقیه اذعان کردند که تمامی تلاش‌های بین‌المللی و منطقه‌ای برای دور کردن حکومت بشار اسد از جمهوری اسلامی ایران، ناکام مانده و دمشق کماکان به ایستادگی ایران و حزب‌الله در کنار خود اهمیت زیادی می‌دهد.

موضوعات ذات صلة

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا