اخباراخبار ايران

نفت به بالاترین قیمت فروش خود رسید اما 100 میلیارد بشکه نفت اهواز زیر زمین می‌ماند

نرسی قربان، کارشناس انرژی می گوید: برآوردهای کارشناسی نشان می‌دهد احتمال این‌که در سال ۲۰۵۰ نفت کاملا از دور اصلی انرژی‌های اولیه خارج شود وجود دارد؛ از این رو احتمالا نزدیک به ۱۰۰ میلیارد بشکه نفت ایران زیر زمین بماند و ما نمی‌توانیم کاری با آن بکنیم.

آمارها نشان می‌دهد ایران بیش از ۱۵۰ میلیارد بشکه ذخایر نفت و ۳۲ تریلیون مترمکعب ذخایر گاز دارد.

به عبارت دیگر، ایران، سعودی، روسیه و ونزوئلا با یکدیگر ۳۰۰ میلیارد بشکه ذخایر نفت دارند. از این رو این چهار کشور تا زمانی که نفت و گازی وجود دارد، در بازار خواهند بود.

با احتساب ۱۵۰ میلیارد بشکه ذخایر نفتی ایران، حتی اگر روزانه پنج میلیون بشکه تولید کنیم، باز هم این احتمال وجود دارد که بخشی از ذخایر نفتی ما برای همیشه زیر زمین بماند و مورد استفاده قرار نگیرد .

با این وجود باید توجه داشت که استفاده نفت بعنوان سوخت، حیف و میل این ماده فسیلی است، زیرا با ان هزاران مواد با ارزش دیگری می توان ساخت.

به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، قیمت نفت خام تا نیمه‌شب امشب، سه‌شنبه، پس از آنکه مشخص شد اوپک پلاس به توافق افزایش تولید خود پایند می‌ماند و نفت بیشتری تولید نمی‌کند، به بالاترین سطح از ۲۰۱۴ جهش کرد.

اوپک پلاس در ماه جولای توافق کرده بود که هر ماه تولید خود را ۴۰۰ هزار بشکه در روز تا ماه آوریل ۲۰۲۲ افزایش دهد تا کاهش تولید کنونی خود که ۵.۸ میلیون بشکه در روز از تولید این گروه کاسته‌است را به طور تدریجی کنار بگذارد.

تا ساعت ۲۳:۳۰ ديشب به وقت تهران، قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت، بنچ‌مارک بین‌المللی قیمت نفت، پس از اینکه به ۸۳.۱۳ دلار رسید و بالاترین سطح در ۷ سال اخیر را ثبت کرد تا ۸۲.۸۳ دلار پایین آمد اما همچنان جهشی ۱.۹۲ درصدی را برای امروز حفظ کرد.

قیمت نفت خام آمریکا هم تا این لحظه با ثبت جهشی ۲.۰۴ درصدی به ۷۹.۲۰ دلار رسید. این شاخص هم اندکی قبل موقتاً توانست تا ۷۹.۴۸ دلار بالا برود.

با بالا رفتن قیمت‌های انرژی و رشد غیرمنتظره تقاضا و فشارهای مصرف‌کنندگان بزرگی مانند هند و آمریکا برای کاهش قیمت‌های نفت خام، گمانه‌زنی‌هایی در مورد اینکه اوپک پلاس تولید خود را از این میزان هم بالاتر خواهد برد، به وجود آمده بود، اما با پایان اجلاس سیاست‌گذاری اوپک پلاس هیچ خبری از تولید اضافی نبود و همان افزایش ماهانه ۴۰۰ هزار بشکه‌ای مورد تأیید قرار گرفت.

موضوعات ذات صلة

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا