نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، با استقبال از بیانیهها و اظهارات مقامهای آمریکایی و اروپایی درباره حمله پهپادی ایران به کشتی مرمر استریت، گفته است اکنون زمان مبدل شدن «بیانیهها به عمل» است و اسرائيل در «جبهههای متعدد» به ایران پاسخ میدهد.
او که روز یکشنبه، ۱۷ مرداد، در جلسه دولت اسرائيل سخن میگفت، به حمله موشکی اخیر حزبالله لبنان نیز اشاره کرد و گفت اسرائیل دولت لبنان را مسئول این تعرضات میداند و ادامه این تعرضهای راکتی به خاک خود را «تحمل نخواهد کرد».
نخست وزیر اسرائیل از اینکه برخی از مردم روستاهای جنوب لبنان در جریان حملات راکتی روز جمعه شبهنظامیان حزبالله به سوی اسرائیل، مانع از پرتاب راکتهای بیشتر شدند، ابراز خرسندی کرد و آن را نشانه «بیداری مهمی» در میان مردم لبنان دانست.
دولت آمریکا نیز روز جمعه حملات راکتی حزبالله لبنان را خاک اسرائیل را محکوم کرد و از دولت لبنان خواست برای مهار تنش در مرزهای جنوبی این کشور اقدامات بیشتری انجام دهد.
نخستوزیر اسرائيل در بخش دیگری از سخنان خود همزمان با «انتصاب» رئیس جمهوری در ایران که «جلاد تهران» بوده، «خوی تهاجمی رژیم ایران در سراسر خاورمیانه در دریا، هوا و زمین ادامه دارد» ولی حکومت ایران باید بفهمد که ادامه این وضعیت «بدون پرداختن قیمت این شیطنتها، محال است».
آقای بنت اقدامات ایران را موجب به خطر افتادن «شاهراههای بینالمللی» دانست و گفت همزمان با این تعرضات، در حالی که لبنان به وخیمترین شرایط اقتصادی و سیاسی خود سقوط کرده، ایران و متحد اصلی آن در منطقه، حزبالله، در روزهای اخیر تلاش کردند تا مردم لبنان را نیز در برابر اسرائیل «به خطر بیندازند».
با وجود تاکید نخستوزیر اسرائیل درباره پاسخ به حملات حزبالله لبنان، روزنامه الشرقالاوسط روز یکشنبه در گزارشی نوشته است که دولت نفتالی بنت تحت فشار آمریکا، واکنش شدیدی به آخرین حمله گروه حزبالله لبنان نشان نداده است.
بر اساس این گزارش، واشینگتن نگران بود که واکنش سخت اسرائیل به حملات راکتی حزبالله کار را به آستانه یک جنگ بکشاند که در آن صورت، احتمال ازسرگیری مذاکرات هستهای با ایران در وین تحت تاثیر قرار میگرفت.
در دور تازه درگیریها، روز ۱۳ مرداد چندین راکت به مناطق شمالی اسرائیل شلیک شد و ارتش اسرائيل در واکنش ارتش اسرائيل در واکنش به آن با آتش زمینی و سپس با حملات هوایی، جنوب لبنان را مورد حمله قرار داد.
گروه حزبالله، روز جمعه ۱۵ مرداد اقدام به پرتاب دهها راکت به مناطق شمالی اسرائيل کرد و این حمله را واکنش به حملات هوایی ارتش اسرائیل دانست. ارتش اسرائیل در واکنش به این حملات، با آتش توپخانه مناطق لبنانی نزدیک شهرک اسرائیلی «مطولا» که منبع شلیک راکتها بودند را هدف قرار داد.
حسن نصرالله، رهبر گروه شبهنظامی حزبالله لبنان، نیز شنبه شب در یک سخنرانی از مخفیگاه خود، گفت سازمان او در صدد وخیم کردن وضع نیست و در وضعیت جاری برنامهای برای جنگ جدید با اسرائیل ندارد.
او همچنین با انتقاد از برخی از مردم روستاهای جنوب لبنان که مانع از حملات راکتی بیشتر به اسرائیل شدند، خواهان تحقیق در این باره شد و آزادی چهار مظنون وابسته به حزب خود در ارتباط با حملات راکتی را نیز از دولت لبنان درخواست کرد.
روز جمعه ۱۵ مرداد، ساکنان شهرک شویا در بخش حاصبیا واقع در جنوب لبنان، ضمن تجمع و مخالفت با شلیک راکت توسط اعضای گروه حزبالله لبنان به سوی اسرائيل، خواستار ترک منطقه از سوی این نیروها شدند.
ویدئوهای منتشره در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که حضور نیروهای نزدیک به حزبالله لبنان در این منطقه به شدت مورد اعتراض مردم قرار گرفت و آنها با ابراز نگرانی از واکنش اسرائيل به حملات راکتی حزبالله لبنان، مخالفت خود با آغاز جنگ را اعلام میکنند.