اخباراخبار ايرانبین المللغير مصنف

اقدام قاطع در قلب اروپا؛ پاره‌کردن تصویر خامنه‌ای در پارلمان اروپا و پیام روشن به حکومت تهران

در اقدامی کم‌سابقه ، ایزابلا توالیری، نماینده ایتالیا در پارلمان اروپا، روز ۲۲ بهمن با پاره‌کردن تصویر علی خامنه‌ای در جریان جلسه رسمی این نهاد، اعتراض صریح خود را به سیاست‌های مماشات‌گرایانه اروپا در قبال حکومت تهران به نمایش گذاشت.

این نخستین اقدام اعتراضی توالیری علیه رهبر حکومت تهران نیست. او پیش‌تر نیز با آتش‌زدن تصویر خامنه‌ای در مقابل ساختمان پارلمان اروپا، مخالفت خود را با آنچه «عادی‌سازی روابط با یک دیکتاتوری مذهبی» خوانده بود، علنی کرده بود. تکرار این رفتار اعتراضی در صحن رسمی پارلمان اروپا، نشان‌دهنده تشدید شکاف سیاسی درون اروپا بر سر نحوه مواجهه با جمهوری اسلامی است.

توالیري در سخنان خود به‌صراحت از اتحاد بخشی از جریان‌های چپ و گروه‌هایی که خود را مدافع حقوق بشر معرفی می‌کنند با «بدترین دیکتاتوری مذهبی جهان» انتقاد کرد. او این رویکرد را عامل تبدیل شدن اروپا به «دنباله‌رو جمهوری اسلامی» دانست و هشدار داد که مماشات با اسلام رادیکال، نه‌تنها ارزش‌های دموکراتیک اروپا را تضعیف کرده، بلکه امنیت و استقلال سیاسی این قاره را نیز به خطر انداخته است.

او با پاره‌کردن تصویر خامنه‌ای و اعلام شعار «زنده باد غرب، زنده باد دموکراسی»، پیام روشنی به ساختار تصمیم‌گیری اروپا ارسال کرد؛ پیامی که تأکید دارد ادامه تعامل سیاسی با حکومتی متهم به سرکوب داخلی، اعدام، نقض سیستماتیک حقوق بشر و صدور بحران، با ادعاهای اخلاقی و ارزشی اتحادیه اروپا در تضاد آشکار است.

شایان ذکر است این اقدام صریح، بازتابی از افزایش فشار افکار عمومی و بخشی از نمایندگان اروپایی برای بازنگری در سیاست‌های پیشین در قبال حکومت تهران است؛ سیاست‌هایی که به باور منتقدان، نه به تغییر رفتار جمهوری اسلامی انجامیده و نه به بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران، بلکه به جسورتر شدن ساختار سرکوب در داخل و افزایش نفوذ منطقه‌ای آن منجر شده است.

در شرایطی که پرونده‌های مربوط به سرکوب اعتراضات، اعدام‌ها و نقش جمهوری اسلامی در بی‌ثبات‌سازی منطقه همچنان روی میز نهادهای بین‌المللی قرار دارد، اقدام توالیری می‌تواند نشانه‌ای از آغاز مرحله‌ای تازه از تقابل سیاسی و اخلاقی در اروپا با حکومت تهران تلقی شود.

موضوعات ذات صلة

دکمه بازگشت به بالا